بازار آریا

آخرين مطالب

خرید و فروش سهمیه ارزی در فرودگاه ها! بورس و بانک

خرید و فروش سهمیه ارزی در فرودگاه ها!
  بزرگنمايي:

بازار آریا - تشدید تنش‌های اقتصادی در هر کشوری، مردمان آن دیار را به سمت استفاده از روش‌های مختلف برای حفظ دارایی و افزایش درآمد جهت مقابله با مسائلی مانند تورم سوق می‌دهد.

در این میان شکل‌گیری و ریشه‌دوانی گسترده دلالی در سطوح و حوزه‌های مختلف، غیرقابل انکار بوده و اگر برخوردی جدی با آن صورت نگیرد، می‌تواند باری مضاعف بر دوش اقتصاد آسیب دیده کشور‌ها باشد؛ بنابراین برخورد با افرادی که در این حوزه فعالیت داشته و به دنبال دور زدن قانون و ایجاد تشنج بیشتر در بازار هستند، باید گرفته شود.
ایران سالهاست با معضلات ریز و درشت اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند و در کنار این چالش، حواشی دلالی و توسعه قارچ‌گونه اقتصاد این بخش، همچنان گریبان مردم را گرفته است. این معضل درحالیست که دستگاه قضایی کشور و قوه مقننه، پتانسیل ره‌گیری، مدیریت و حتی حذف این دلالی‌ها را دارد، اما معلوم نیست که چرا هیچ کاری برای آن انجام نمی‌شود. نمونه بارز و مهم دلالی در سطح گسترده آن هم جلوی چشم نهاد‌های نظارتی، حضور گسترده و سرخوشانه دلالان ارز و سهمیه رجیستری تلفن همراه در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) است.
چشم‌پوشی از بی قانونی
کافیست سری به فرودگاه امام خمینی بزنید؛ نه به عنوان حتی مسافر، بلکه یک رهگذر و به سمت ترمینال پرواز‌های ورودی بروید. در این لحظه با سیل عظیمی از تقاضا‌ها برای خرید سهمیه رجیستری و یا سهمیه ارز مسافرتی خواهید بود.
دلالان برای خرید سهمیه رجیستری تلفن همراه هر فرد، 300 تا حداکثر 500 هزار تومان می‌پردازند و برای ارز مسافرتی که هر فرد آن را با نرخی حدود 44 هزار تومان خریده، نهایت با چانه‌زنی تا قیمت 50 هزار تومان می‌خرند. دلالان در این محوطه به قدری متعدد بوده و حضور پررنگی دارند که نمی‌توان گفت نیروی انتظامی مستقر در فرودگاه، قادر به شناسایی آن‌ها نیست یا از این اقدامات بی‌خبر است. تنها سوال اساسی اینجاست که چرا هیچ نهاد حقوقی و قضایی، نسبت به این اتفاق مهم واکنش نشان نمی‌دهد؟

بازار آریا


قاچاق، پشت‌پرده خرید حق رجیستر
براساس قانونی که دولت مصوب کرده، هر فرد (هر پاسپورت) سالانه می‌تواند نهایتا یک گوشی تلفن همراه با خود وارد کشور کند و پس از پرداخت عوارض و گمرکی و هزینه رجیستری، در کشور از آن استفاده کند. فروش حق رجیستری گوشی به آن معناست که فرد حق سالانه خود را هنگام ورود به کشور، به فرد دیگری واگذار می‌کند تا تلفن همراه به نام او و پاسپورت او وارد کشور شده و در سیستم‌های حقوقی ثبت شود. افرادی خواهان خرید حق دیگران هستند که خواهان واردات سالانه بیش از یک گوشی به کشور هستند.
اما سوال اینجاست در لحظه‌ای که مسافر وارد کشور شده، گوشی مدنظر کجاست که به اسم مسافر قرار است ثبت و نهایتا در بازار فروخته شود؟ بدیهی‌ست که گوشی‌های تلفن همراه پیش از این از طریق قاچاق به طور عمده از مرز‌ها وارد شده و حال برای رجیستری، نیاز به نام یک مسافر دارند.
بدون دریافت حق رجیستری، گوشی‌های تلفن همراه امکان کارکردن و خرید و فروش در کشور را ندارند؛ بنابراین خرید و فروش حق رجیستر تلفن همراه، به منزله توسعه قاچاق تلفن آن هم در شرایطی است که متناسب با قیمت دلار، روزانه این بازار در حال نوسان بوده و تنها مردم عادی و خریداران متحمل زیان آن هستند، قاچاقچیانی که به نرخ 300 هزار تومان حق رجیستر می‌خرند، کره‌بگیران آب گل‌آلود اقتصاد ایران‌اند و در کمال تعجب هیچ‌کس مانع کار آن‌ها نمی‌شود.
قانون برای ما مردم عادیست
زمانی که به عنوان مسافر وارد کشور می‌شوید، با تابلوی اعلانات گسترده در فرودگاه امام مبنی بر غیر مجاز بودن واردات تلفن همراه آیفون 14 به بالا رو‌به‌رو می‌شوید و در صورت مشاهده توسط ماموران ضبط شده و فرد خاطی مجازات خواهد شد. برای سایر گوشی‌های تلفن همراه و وسایل الکترونیکی بزرگ مانند تلویزیون که مشخص است وارداتیست، باید حق گمرکی پرداخت شده و سایر روند قانونی برای تحویل آن‌ها انجام شود. قوانین سخت‌گیرانه واردات کالا‌ها به‌ویژه کالا‌های مصرفی شخصی به داخل کشور، اغلب از حد تحمل مسافران خارج می‌شود.
اما به نظر می‌رسد قانون، فقط برای مسافران و افراد عادیست که دستی پشت پرده ندارند و پشتشان به جایی گرم نیست. وگرنه خرید حق رجیستری آن هم در ملا عام جلوی چشم ماموران انتظامی، خلافی بزرگ‌تر از واردات آیفون 14 یا حتی نپرداختن حق گمرکی وارد کردن تلویزیون برای مصرف شخصی است.

بازار آریا


ارز مسافرتی، فرصتی در خطر
عرصه دیگری که دلالان را به فرودگاه کشانده، خرید ارز‌های مسافرتی است. هر فرد سالانه می‌تواند برای سفر به خارج مقداری ارز با قیمت حدودی 44 هزار تومان از دولت خریداری کند. برای سفر به کشور‌هایی که نیاز به ویزا دارند این سهمیه 500 یورو است و برای باقی کشورها، 300 یورو. جدا از روند اداری پر پیچ و خم ثبت درخواست در یکی از اپلیکیشن های داخلی و صف‌های طولانی دستگاه‌های پرداخت ارز ثبت‌نام شده، بحث خریداری شدن این ارز‌ها توسط دلالان در فرودگاه امری قابل توجه است.
به نظر می‌رسد افرادی‌ که سهمیه‌های خود را دریافت کرده و بعد از سفر، هنوز مقداری ارز در اختیار دارند، جامعه مخاطب دلالان هستند؛ ارزی که مسافران با نرخ 44 هزار تومان دریافت کرده‌اند را در بهترین و بالاترین نرخ، 50 هزار تومان می‌خرند و این یک معامله دو سر برد است.
زمانی که دلار در بازار آزاد مرز 65 هزار تومان را رد کرده، دلار 50 هزار تومانی به مذاق نه خریدار و نه فروشنده بد نیست؛ هرچند که در مقادیر پایین 100، 200 دلاری، سود چندانی برای فروشنده در نتیجه ندارد و تنها برنده قاطع، دلالیست که روزانه صد‌ها دلار را با این نرخ خریده و در بازار 65 هزار تومانی می‌فروشد.
بزرگترین ترس از این است که با گلایه از روند قاطعانه دلالی، دولت به جای سامان‌دهی و حذف دلالی، به این نتیجه برسد که باید همین سهمیه اندک مسافری را حذف کند. متاسفانه چنین رویکرد‌های مشابهی به دفعات از سوی دستگاه‌های قضایی و دولتی دیده شده و نه‌تنها واسطه‌گری را حذف نکردند، بلکه به تنها فشار بر دوش مردم عادی افزودند.
موفقیت همیشگی واسطه‌گران
به راستی چه کسانی می‌توانند بدون ترس و نگرانی از دستگیر شدن و برخورد‌های قضایی، در محلی مانند فرودگاه بین‌المللی امام، جولان دهند و از هر دستاویزی برای سودجویی استفاده کنند؟ چه دست‌هایی پشت پرده دلالی و واسطه‌گری ارز و سایر بازار‌های کالایی مانند موبایل وجود دارد که اگر هر دری برای مردم عادی بسته باشد، راه همیشه برای آن‌ها باز است؟

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1152624/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت روز خودرو؛ چرت بهاری بازار به پایان رسید؟

مدیران به صورت میدانی، مشکلات واحدهای تولیدی را پیگیری کنند

گزارش توییتری| معضل فقدان آمار و اطلاعات صحیح و به‌روز در کشور

وزارت کار: لایحه امنیت شغلی کارگران به زودی به مجلس ارسال می شود

اردوغان برنامه اقتصادی ترکیه را تایید کرد

یارانه‌بگیران حتما بخوانند/ شکل پرداخت یارانه‌ها تغییر می‌کند + جزییات

4 عامل موثر در کاهش اثرگذاری تحولات سیاسی در تغییرات نرخ ارز

فروش پساب راهی برای درآمد پایدار آبفا

کشف 10 میلیارد ریال لوازم برقی آشپزخانه قاچاق

واکاوی 750 کالای مجاز ثبت سفارش؛ از چوب ماهیگیری تا وافل

دیدار  مدیرکل بنیاد استان همدان با خانواده شهدا بمناسبت سوم خرداد

توقیف 51 هزار لیتر سوخت قاچاق در خراسان جنوبی

کشتارگاه صنعتی ایلام به شهرداری واگذار شود

رفع موانع تولید و بهبود شاخص های اقتصادی در دولت سیزدهم

دستور مخبر درباره تداوم نظارت دقیق و جدی بر بازار

عرضه بیش از 6 هزار کیلوگرم زعفران صادراتی در رینگ صادراتی بورس کالا

مجله علمی «شفای خاتم» وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران در پایگاه اسکوپوس نمایه شد

ریزش شاخص های بورس ادامه دار شد

دستاوردهای اقتصادی دولت شهید رئیسی طبق آمار بانک جهانی

مطالبات رئیس‌جمهوری شهید در صنعت نفت محقق شد/ بازگشت به جایگاه واقعی

مطالبات رئیس‌جمهوری شهید در صنعت نفت محقق شد/ بازگشت صنعت نفت به جایگاه واقعی

محکومیت متخلفان اقتصادی در همدان

بیانیه مرکز بسیج وزارت نفت در پی شهادت خادم‌الرضا

عزای بورس ادامه دارد؛ ریزش 20 هزار واحدی شاخص

پادزهر اجاره‌نشینی در بازار مسکن

پیشرفت صنعت نفت در دولت رئیس‌جمهورِ شهید

فراخوان معرفی خانواده‌های موفق صنعت نفت

معمای اقتصادی پیچیده در آمریکا

احیای 14 بنگاه اقتصادی راکد چهارمحال و بختیاری در دولت سیزدهم

چهار مدل خودروی برقی مجوز پلاک تاکسی گرفتند

ادعای اتاق اصناف: بازار طلا باز شد

ورود ایران به بازی قدرت اقتصادهای برتر جهان

خبر مهم وزیر کار درباره یارانه‌ها

نرخ بیکاری جمعیت 15 سال به بالا، کاهش یافت

رکورد ترانزیت شکسته شد

بازار طلا باز شد

جمع آوری 480 هزار سند از آثار شهدای فارس توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران استان

دیدار با جامعه ایثارگری برای مسئولان امید آفرین است

استفاده از همه ظرفیت‌ها برای توسعه و سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی

ریزش 20 هزار واحدی شاخص کل بورس

موافقت اصولی طرح اسید استیک شرکت شیمیایی لاوان صادر شد

ما خودرو را خیلی گران به مردم می‌فروشیم/ بنزین را وقتی باید گران کرد که خودرو خیلی ارزان شود

نفت‌نگار هفته: 29 اردیبهشت تا 4 خرداد

حرکت معکوس قیمت‌ها در بازار طلا؛ سکه کانال 40 میلیون را پس گرفت

قیمت طلا، سکه و ارز 6 خردادماه 1403؛ سکه در کانال 30 میلیون تومان قرار گرفت

محکومیت 2 هزار 707 میلیارد ریالی متخلفان اقتصادی در آذربایجان‌غربی

سخت‌ترین شرایط اقتصادی در انتظار دولت بعدی انگلیس

محکومیت 2 هزار و 707 میلیارد ریالی متخلفان اقتصادی در آذربایجان‌غربی

اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در قالب جدید/ تاکید رئیس جمهور بر تداوم طرح

چک دیجیتال در 12 بانک؛ تمام چک‌ها الکترونیکی می‌شوند

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی