بازار آریا

آخرين مطالب

نهاد‌های غیرانتفاعی به توانمندسازی زنان در اکوسیستم استارت‌آپی کمک می‌کنند

رویای برابری جنسیتی در اقتصاد دیجیتال گزارش ويژه

رویای برابری جنسیتی در اقتصاد دیجیتال
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد : در طول دو دهه گذشته توانمندسازی اقتصادی زنان یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها و اهداف توسعه در میان کشورهای جهان بوده است. با وجود اقدامات مفید و بااهمیتی که در این زمینه انجام شده است، اما هنوز فاصله زیادی تا از بین رفتن شکاف و ایجاد برابری جنسیتی در روند توسعه اقتصادی وجود دارد. به گواه تحقیقات و بررسی‌ها، همچنان اکوسیستم استارت‌آپ‌های تکنولوژی در سلطه مردان است.
درست به همین دلیل هم هست که نهادهای غیرانتفاعی و اجتماعی متعددی در زمینه بهبود فضای کار برای زنان و ایجاد شرایط برابر برای کارآفرینان زن فعالیت کرده‌اند. با این همه از آنجا که در سال‌های اخیر زنان حضور پررنگ و فعالی در بخش‌های تکنولوژی و کسب‌وکارهای اینترنتی و آنلاین داشته‌اند، انتظار می‌رود نقش غیرقابل انکاری در جریان رشد اقتصاد دیجیتال کشورها داشته باشند. در همین راستا روز گذشته دو نهاد غیرانتفاعی فعال در زمینه توانمندسازی زنان، از اختصاص کمک یک میلیون دلاری به زنان فعال در زمینه اقتصاد دیجیتال خبر دادند.
ارائه بسته‌های حمایتی ویژه
در روزهایی که کشورهای مختلف جهان با شناسایی ظرفیت‌های رشد و توسعه نهفته در اکوسیستم اقتصاد دیجیتال سعی در شکوفایی بخش‌های مختلف فعال در آن دارند، انتشار خبری درباره اختصاص بسته حمایتی به زنان فعال در اقتصاد دیجیتال نشان می‌دهد که نقش زنان در توسعه این بخش مهم از اقتصاد برجسته و انکار نشدنی است. روز گذشته بنیاد SheTrades Initiative که زیرمجموعه‌ای از مرکز تجارت جهانی است، در همکاری با بنیاد فعالیت‌های انسان‌دوستانه UPS – فعال در زمینه ایجاد برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان بومی در اقتصاد- از اختصاص بسته حمایتی یک میلیون دلاری به زنان فعال در زمینه اقتصاد دیجیتال خبر داد.
این دو بنیاد غیرانتفاعی اعلام کرده‌اند که این اقدام برای کمک به زنان جوان مستعد و باانگیزه کشورهای در حال توسعه برای فعالیت در زمینه اقتصاد دیجیتال اختصاص خواهد یافت. آنها همچنین تاکید کرده‌اند که این همکاری مشترک از سه سال پیش و با هدف ترویج برابری جنسیتی در اقتصاد دیجیتال و کمک به رهبری زنان در این عرصه شکل گرفته است و انتظار می‌رود در سال‌های آینده هم ادامه داشته باشد. این برنامه مشترک که در راستای کاهش شکاف اقتصادی برای زنان کارآفرین شکل گرفت، با کمک‌های تخصصی، فنی و اجتماعی در جهت مناسب‌سازی بخش‌های خصوصی و عمومی برای پشتیبانی بهتر از زنان کارآفرین ادامه یافته است. این برنامه حمایتی همچنین به شکل‌گیری پیوند سرمایه‌گذاران با زنان کارآفرین هم کمک کرده است.
با این اوصاف در طول سه سال گذشته و به کمک برنامه حمایتی بنیادهای SheTrades Initiative و UPS، بیش از 17 هزار زن برای راه‌اندازی کسب‌و‌کارشان حمایت شده‌اند، 192 شغل برای زنان ایجاد شده است و بیش از 3.72 میلیون دلار تسهیلات و فرصت‌های سرمایه‌گذاری به ایجاد کسب‌و‌کارهایی توسط زنان کارآفرین، اختصاص یافته است. حالا فاز بعدی این برنامه حمایتی روی کسب‌و‌کارهای فعال در زمینه اقتصاد دیجیتال متمرکز شده است تا به زنان کارآفرینی که به خصوص در کشورهای آمریکای لاتین، آسیای پاسیفیک و آفریقا هستند، کمک کند تا با سهولت بیشتری در زمینه اقتصاد دیجیتال فعالیت کنند. این برنامه با اختصاص بسته حمایتی یک میلیون دلاری کلید خورده است و انتظار می‌رود مبلغ اختصاص یافته در سال‌های آینده افزایش یابد.
راه ناهموار زنان کارآفرین
نظرسنجی و بررسی‌ها به خوبی تایید می‌کنند که اکوسیستم استارت‌آپی جهان همچنان مردانه است و در این عرصه زنان در اقلیت قرار دارند. آمارهای منتشر شده از گزارش مجله آنلاین «استارت‌آپ ژنوم» درباره ارزیابی استارت‌آپ‌‌‌های تکنولوژی نشان می‌دهد که زنان تنها 15 درصد از بنیان‌گذاران استارت‌آپ‌های تکنولوژی جهان را تشکیل می‌دهند. بر اساس این گزارش، از میان کمتر از 5‌ هزار و 500 شرکت‌کننده از 67 اکوسیستم استارت‌آپی جهان در این نظرسنجی و در فاصله ماه سپتامبر سال 2016 تا ماه نوامبر سال 2022، تنها 31‌ درصد اعلام کرده‌‌‌اند که دست‌‌‌کم یک بنیان‌گذار زن در شرکت آنها وجود دارد. میانگین کلی بنیان‌گذاران زن در یک اکوسیستم (تعداد نهایی بنیان‌گذاران زن تقسیم بر تعداد بنیان‌گذاران استارت‌آپ‌‌‌های مورد تحقیق) تنها برابر 15‌درصد است.
نتایج این بررسی نشان می‌دهد که قاره اقیانوسیه با 21.6 درصد، بالاترین تعداد بنیان‌گذار زن در استارت‌آپ‌‌‌های تکنولوژی را در اختیار دارد. بعد از آن آمریکای شمالی است که با متوسط 15.7 درصد، بعد از اقیانوسیه بیشترین تعداد بنیان‌گذاران زن را در اختیار دارد. همین بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد که در سال 2021 تعداد زنان بنیان‌گذار در اکوسیستم تکنولوژی اروپا، کمتر از 15‌درصد بوده است. آسیا با متوسط 14.9 درصد، جایگاه سوم را از نظر تعداد زنان بنیان‌گذار استارت‌آپ‌‌‌های تکنولوژی در اختیار دارد و بعد از آن کشورهای جنوب صحرای آفریقا با 14‌درصد، جایگاه چهارم را به خودشان اختصاص داده‌‌‌اند. در نهایت زنان کارآفرین در کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) با سهم 10 درصدی از زنان بنیان‌گذار استارت‌آپ‌‌‌های تکنولوژی، در پایین‌‌‌ترین جایگاه این رده‌‌‌بندی قرار می‌گیرند.در ایران هم زنان با وجود موانع و محدودیت‌های مختلف برای راه‌اندازی کسب‌و‌کارهای اینترنتی و ایفای نقش در توسعه اقتصاد دیجیتال تلاش‌های بلندمدت و جدی کرده‌اند؛ تا جایی که در اسفند ماه سال 96 معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهور وقت اعلام کرد که 350 زن، کسب‌و‌کارهای نوپا و استارت‌آپی را مدیریت می‌کنند و در مجموع 12 درصد از فعالان حوزه فناوری کشور را زنان تشکیل می‌دهند. با این حال گویا این سهم در سال‌های بعد رو به افول گذاشت. به این ترتیب در بررسی‌هایی که شرکت داده‌کاوی «راستا» - فعال در زمینه تحلیل اکوسیستم استارت‌آپی- در سال گذشته انجام داد، مشخص شد که کمتر از 10درصد بنیان‌گذاران استارت‌آپ‌ها در ایران، زن هستند. این گزارش تحلیلی همچنین تاکید کرد که بررسی 850 بنیان‌گذار استارت‌آپی در ایران نشان می‌دهد که سهم زنان از تاسیس کسب‌وکارهای نوپای کشور تنها 6 درصد است و مردان با سهم 94 درصدی حاکمیت اکوسیستم استارت‌آپی کشور را در اختیار دارند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1123234/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معامله بزرگ تهران و واشنگتن؟

مبل‌فروش متخلف در اردبیل جریمه شد

خروج بانک‌ها از بنگاهداری سرعت می‌گیرد؟

70 نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان بوشهر برگزار شد

گزارش اقتصادی سفیر ایران در قطر به امیر عبداللهیان

سفیر ایران در قطر با امیرعبداللهیان دیدار کرد

زهرا خوشکام به خاک سپرده شد

نمایش فیلم تئاتر «همیلتون» در خانه هنرمندان

موسیقی در اولویت نیست

هشدار فورد کاپولا درباره آینده آمریکا

کارزار نیم‌همتی کتاب

قهرمانی تکواندو در آسیا

دستمال کاغذی رکوردشکن مسی

برای اسمت بجنگ!

قول ‌شرف؛ یعنی چه؟

چرا اشکان را دوست داریم؟

بزرگ‌ترین مانع صادرات لوازم خانگی ایران

بازار لوازم خانگی در بحران

شکست تحریم با «فولاد نی‏‏‌ریز»

عوارض شهرداری‏‏‌ها مقابل رونق مسکن

سقوط کالای استراتژیک صادراتی ایران

اشتغال 162هزار نفری تهرانی‌ها در سال 1402

فراری، فراری از توربو شارژ

کنایه پوتین به اقدام تعرفه‌ای آمریکا

کانادا تعرفه خودروهای چینی را افزایش می‌دهد

کارنامه تولید و فروش خودرو و قطعه‌ در فروردین

شکستن رکورد واردات ال‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌جی در چین

نفت روسیه همچنان به انگلیس می‌رود

تولید روزانه 3.3میلیون بشکه‌‌‌‌‌ای نفت

خواب روس‌ها برای بازار انرژی چین

نمونه‌‌‌ای از موفقیت سیاست‌‌‌های غیرقیمتی در حوزه‌‌ تخصیص سوخت دیزلی

6 دست‏‌انداز واردکننده‏‌های مواد اولیه شیمیایی

راهبرد ورود بخش خصوصی به نفت و گاز

جنگ ستارگان تمام‌عیار

اجاره‌بهای آپارتمان 100 مترمربعی در اصفهان

بازار - 1403/02/30

چراغ سبز انتخابات آمریکا به طلا

3 توافق جدید طلافروشان با وزارت صمت

چینش ETF بر اساس بیشترین تغییر مالکیت - 1403/02/30

جزر و مد تجارت آبی

بازار سهام - 1403/02/30

مثبت شکننده برای بورس

سهامداران در برزخ

عدلیه - 1403/02/30

بهارستان - 1403/02/30

راهبرد - 1403/02/30

ساختمان سفید - 1403/02/30

روزهای تاریک مشهد

موافقان و مخالفان تفکیک چه می‌گویند؟

حذف خرده‏‏‌فروشان با بورس انرژی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی