بازار آریا

آخرين مطالب

بی اثر شدن تحریم‌ها در فروش نفت مقالات اقتصادي

بی اثر شدن تحریم‌ها در فروش نفت
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ایران در چندسال اخیر بدلیل تحریم ها نتوانسته بود فروش قابل توجهی در حوزه نفت داشته باشد اما خوشبختانه در دولت فعلی با در نظرگرفتن و اهمیت به عوامل تسهیل و تسریع دهنده همچون دلار زدایی، همجواری و تهاترو خنثی‌سازی تاثیر تحریم‌ها پیشرفت صادرات 1.5 میلیون بشکه ایی در روز را داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، تحریم‌های نفتی علاوه بر آنکه در فروش و صادرات خود نفت نیز تأثیرات بسیاری داشته است، باعث کاهش همبستگی بین نوسانات بازارهای نفت و سهام در کوتاه‌مدت و بلندمدت و بازارهای نفت و طلا در بلندمدت داشته؛ تحریم‌های نفتی همچنین باعث افزایش همبستگی بین نوسانات بازارهای نفت و ارز، طلا و ارز، طلا و سهام، ارز و سهام شده است.
باوجود تحریم‌ها و تأثیرات گفته شده آن بر بازارهای مالی و نفتی کشور لازمه آن این است که بتوانیم راهکارهایی برای کاهش تأثیرات آن در حوزه نفت و دیگر بازارها داشته باشیم، خوشبختانه در دولت اخیر شرایط و امکاناتی
برای بهبود و افزایش فروش نفت با خنثی و کم اثر کردن تحریم‌ها در این حوزه شده است به گونه‌ای که فروش نفت ما از 400 هزار بشکه در روز به 1.5 میلیون بشکه رسیده است و رشد اقتصادی در بخش نفت و گاز در حال رکوردشکنی است که نشان از موفقیت و دیپلماسی مؤثر اقتصادی در حوزه انرژی کشور دارد.
بهروز محبی نجم‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به راهبرد و سیاست‌های کلان دولت در زمینه تحول تجارت انرژی ایران و رویکرد خنثی‌سازی تحریم‌ها، اظهار کرد: سیاست بنیادی و اساسی دولت توجه به دیپلماسی اقتصادی و استفاده از ظرفیت‌های همسایگان و هم‌پیمانان ویژه در مجموعه شانگهای، بریکس یا پیمان‌های منطقه‌ای است.
وی افزود: فروش نفت به گونه‌ای طراحی شد که نگاه صرفاً به رفع تحریم‌ها نباشد، این موضوع به خنثی‌سازی تحریم‌های نفتی کمک زیادی کرد و در این رابطه مؤثر بود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در این خصوص تاکید کرد: قطعاً دولت گذشته رویکردش پیگیری رفع تحریم‌ها بود، اما دولت جدید علاوه بر پیگیری رفع تحریم‌ها برنامه خنثی‌سازی تحریم‌ها را نیز اضافه کرد، یک مسیر برای خنثی سازی تحریم‌ها، فروش نفت بود که شیوه‌های مختلفی در این زمینه به کار گرفته شد، شرایط جهانی هم در این رابطه مؤثر بود، اوضاع نابسامان اروپا در قضایای اوکراین و مشکلات سوخت و مواجهه آنها با روسیه که مشکلات سوخت برایشان به‌وجود آورد، حلقه سخت و تنگی را که برای محاصره ایران طراحی شده بود را از هم گسست و نهایتاً امروز ایران شرایط اقتصادی بهتری را تجربه می‌کند و رشد اقتصادی نیز ناشی از این موضوع است.

بازار آریا

افزایش قیمت نفت تحت تأثیر عوامل کنونی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار می‌کند: دنیا در وضعیت خاصی است و امروز باهم گیر شدن بحران غزه و فلسطین و همچنین جلوگیری از عبور کشتی‌های اسرائیلی از گذرگاه باب‌المندب شرایط ویژه‌ای را برای دنیا ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه در آستانه شروع فصل سرما و زمستان هستیم اضافه می‌کند: در این فصل‌ها ذخیره‌سازی آغاز می‌شود که با توجه به آن قیمت نفت هم به نسبت افزایش خواهد یافت.
کارشناس انرژی ادامه می‌دهد: آمریکا بعد از تلاش‌ها و دست و پا زدن‌های بسیاری که انجام داد، دید نمی‌تواند حریف ایران در فروش نفت شود و ایران به هر صورتی که هست نفت خود را در بازارهای جهانی به فروش می‌رساند.
علت‌های پیشرفت افزایش فروش نفت کشور مرادی در خصوص علت و پیشرفت تحول در حوزه فروش نفت می‌گوید: یکی از علت‌های آن فاصله گرفتن از دلار و درواقع دلار زدایی است، خیلی از بلوک‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای و کشورهای دنیا در روابط دوجانبه خود ساری و جاری شده، به دلیل آنکه دلار مبنا نیست امکان مراوده بیشتر شده است.
وی در ادامه با اشاره به مسئله تهاتر و تأثیر آن بر افزایش فروش نفت بیان می‌کند: ما امروز بسیاری از مسائل خود را در اثر تهاتر حل می‌کنیم و با تهاتر است که مبادله در گرفتن و دادن کالا را انجام می‌دهیم، بنا بر این بسیاری از کشورها هستند که خواهان تهاتر هستند زیرا از این روش می‌توانند نیازهای خود را تأمین بکنند.
کارشناس انرژی اضافه می‌کند: با گذشت زمان جمهوری اسلامی ایران توانسته مشتری‌های خاص خود را پیدا کند، بنابراین تمامی این عوامل دست به دست هم داده‌اند و باعث عرضه و افزایش فروش نفت شده‌اند.
مرادی با بیان اینکه کشور در این حوزه به یکسری از مشتری‌های خود مانند کشور چین تخفیف‌های داده است می‌گوید: این تخفیف‌ها را هم می‌توان جزئی از عوامل افزایش فروش نفت دانست، با این روش این کشورها ترغیب به خرید نفت از دیگر کشورها نخواهند شد و ما انشاالله می‌توانیم وضعیت بهتری در بازار جهانی کسب کنیم.
تأثیرات دیپلماسی سیاسی و اقتصادی بر بازار نفت وی با اشاره به اهمیت و تأثیر دیپلماسی سیاسی و اقتصادی کشور با همسایگان و روابط با بلوک‌های سیاسی مانند سارکو و پیمان‌های منطقه‌ای دیگر مانند پیمان شانگهای اضافه می‌کند: این روابط و پیمان‌ها باعث تسریع مسئله و به عنوان عامل کمک کننده به تسهیل تجارت متقابل بین ایران و کشورهای عضو سازمان‌های منطقه‌ای شده است.
کارشناس انرژی می‌گوید: امروز تمامی کشورها به دنبال منافع متقابل هستند، هنگامی که ببینند کالایی تهاتر می‌شود و یا کشوری در همجواری خود نفت دارد (همجواری اصطلاحی در حقوق بین‌الملل است) نفت خود را از دیگر کشورها تهیه نمی‌کند مانند کشورهای همجوار ایران که خرید نفتی خود را از ما دارند و نه از کشور ونزوئلا، در واقع کشور همسایه نفت خود را از ما تهیه می‌کند.
مرادی ادامه می‌دهد: بنابراین این همجواری هم کمک می‌کند که ما بتوانیم نفت خود را در بازار کشورهای همسایه و منطقه‌ای به فروش برسانیم.
درنتیجه با کار شدن و افزایش عوامل تأثیرگذار ذکر شده می‌توانیم شاهد پیشرفت و افزایش فروش نفت خود در بازارهای جهانی باشیم علاوه بر آن می‌توانیم با تقویت و اضافه کردن راهکارهای مشابه نشان دهیم که تحریم‌ها آنچنان بر این بازار تأثیر گذار نبوده است و باعث ایجاد خلاقیت و برنامه‌ریزی بهتر برای پیشرفت این راهبرد شده است.
کد خبر 714016

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1118733/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جمعیت با پرداخت پول زیاد نمی‌شود/روشن کردن آتش نفرت کارگران در داستان مالیات/ این آخرین سیلاب نیست!

معامله بزرگ تهران و واشنگتن؟

مبل‌فروش متخلف در اردبیل جریمه شد

خروج بانک‌ها از بنگاهداری سرعت می‌گیرد؟

70 نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان بوشهر برگزار شد

گزارش اقتصادی سفیر ایران در قطر به امیر عبداللهیان

سفیر ایران در قطر با امیرعبداللهیان دیدار کرد

زهرا خوشکام به خاک سپرده شد

نمایش فیلم تئاتر «همیلتون» در خانه هنرمندان

موسیقی در اولویت نیست

هشدار فورد کاپولا درباره آینده آمریکا

کارزار نیم‌همتی کتاب

قهرمانی تکواندو در آسیا

دستمال کاغذی رکوردشکن مسی

برای اسمت بجنگ!

قول ‌شرف؛ یعنی چه؟

چرا اشکان را دوست داریم؟

بزرگ‌ترین مانع صادرات لوازم خانگی ایران

بازار لوازم خانگی در بحران

شکست تحریم با «فولاد نی‏‏‌ریز»

عوارض شهرداری‏‏‌ها مقابل رونق مسکن

سقوط کالای استراتژیک صادراتی ایران

اشتغال 162هزار نفری تهرانی‌ها در سال 1402

فراری، فراری از توربو شارژ

کنایه پوتین به اقدام تعرفه‌ای آمریکا

کانادا تعرفه خودروهای چینی را افزایش می‌دهد

کارنامه تولید و فروش خودرو و قطعه‌ در فروردین

شکستن رکورد واردات ال‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌جی در چین

نفت روسیه همچنان به انگلیس می‌رود

تولید روزانه 3.3میلیون بشکه‌‌‌‌‌ای نفت

خواب روس‌ها برای بازار انرژی چین

نمونه‌‌‌ای از موفقیت سیاست‌‌‌های غیرقیمتی در حوزه‌‌ تخصیص سوخت دیزلی

6 دست‏‌انداز واردکننده‏‌های مواد اولیه شیمیایی

راهبرد ورود بخش خصوصی به نفت و گاز

جنگ ستارگان تمام‌عیار

اجاره‌بهای آپارتمان 100 مترمربعی در اصفهان

بازار - 1403/02/30

چراغ سبز انتخابات آمریکا به طلا

3 توافق جدید طلافروشان با وزارت صمت

چینش ETF بر اساس بیشترین تغییر مالکیت - 1403/02/30

جزر و مد تجارت آبی

بازار سهام - 1403/02/30

مثبت شکننده برای بورس

سهامداران در برزخ

عدلیه - 1403/02/30

بهارستان - 1403/02/30

راهبرد - 1403/02/30

ساختمان سفید - 1403/02/30

روزهای تاریک مشهد

موافقان و مخالفان تفکیک چه می‌گویند؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی