بازار آریا

آخرين مطالب

نسخه ضدتحریم دیپلماسی اقتصادی مقالات اقتصادي

نسخه ضدتحریم دیپلماسی اقتصادی
  بزرگنمايي:

بازار آریا - توسعه رایزنان بازرگانی می‌تواند نقش مهمی در خنثی‌سازی تحریم‌ها و همچنین مقاوم‌سازی اقتصاد (درونزایی و برون‌نگری) داشته باشد. برهمین اساس روزنامه جام‌جم رویکرد دولت سیزدهم را در این موضوع مورد بررسی قرار داده و در این باره با محمد رجب‌نژاد، رئیس اداره رایزنان بازرگانی و مراکز تجاری سازمان توسعه تجارت ایران به گفت‌وگو پرداخته‌ است.
درحال حاضر، ایران دارای 18رایزن بازرگانی درکشورهای مختلف همچون عراق، افغانستان، امارات، قطر، عمان، هند، ویتنام، چین، ارمنستان، ازبکستان، کنیا، آفریقای جنوبی، الجزایر، قزاقستان، ترکیه، بلاروس، روسیه و... است. همچنین در شرف اعزام رایزنان بازرگانی به کشورهای صربستان، برزیل، پاکستان، عربستان و چند کشور دیگر هستیم. 
برنامه‌ریزی ما این است که تا پایان امسال 30 رایزن در کشورهای مختلف داشته باشیم، البته در زمانی که دولت سیزدهم فعالیت خود را آغاز کرد، تنها دو رایزن بازرگانی در عراق و افغانستان داشت. در دولت سیزدهم نگاه ویژه‌ای به منابع و اهتمام ویژه‌ای به استقرار رایزن بازرگانی شد و درهمین راستا سازمان برنامه و بودجه نیز اعتبارات خوبی داد. برهمین اساس درسال اول دولت، 18 رایزن بازرگانی در کشورهای مختلف استقرار یافتند. همچنین برای اولین‌بار در این دولت، رایزن بازرگانی خانم در کشور خارجی مستقر شد که بی‌سابقه بوده است.
علاوه‌ بر رایزنان بازرگانی، ما یک بازوی کمکی با عنوان مراکز تجاری خارج از کشور داریم که در حال حاضر تعداد آنها حدود 50مرکز است. این مراکز کمک‌کننده دولت ومجموعه‌های اقتصادی کشور بوده و در دولت سیزدهم توانسته‌ایم نزدیک به 50مجوز مرکز تجاری به بخش خصوصی بدهیم. مراکز تجاری علاوه‌بر بازوی کمکی، ارائه‌دهنده خدمات خوبی به تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی هستند.عملکرد این مراکز نیز به صورت ماهانه ارزیابی می‌شود و مراکزی که کم‌کار هستند، مجوزشان باطل خواهد شد. البته این را هم بگویم که مرکز تجاری ما درعربستان شروع به کار کرده است. به یک شرکت ایرانی ــ سعودی مجوز داده شده و این مرکز در شهر جده دایر شد. در روسیه چهار مرکز تجاری در مسکو، سامارا، سن‌پترزبورگ و ماخاچکالا، سه مرکز در شهرهای گوانگجو، ونژو و شانگهای چین، پنج مرکز در شهرهای سلیمانیه، کربلا، بغداد، نجف و کلار عراق، سه مرکز تجاری در استانبول، وان و آنتالیای ترکیه، دو مرکز در مالزی و دو مرکز تجاری در سوریه داریم. در ازبکستان، امارات متحده‌ عربی، ارمنستان، مجارستان، برزیل، ‌ونزوئلا، نیکاراگوئه، ساحل‌عاج، سنگال، نروژ، نیجریه، تانزانیا، قرقیزستان، پاکستان، اندونزی، تاجیکستان،‌ قطر، افغانستان، اوگاندا، کنیا، کامرون، لهستان و... مرکز تجاری داریم. 
ایران در مقابل کشورهای منطقه و همسایه به‌خصوص ترکیه تعداد کمی رایزن بازرگانی دارد. ترکیه بیش از 93رایزن و شش دفتر منطقه‌ای در کل دنیا دارد. در دولت قبل کم‌توجهی‌‌هایی به این موضوع شد، ولی در دولت سیزدهم این کم‌توجهی‌ها برطرف شدند و دولت حمایت‌های ویژه‌ای انجام داده‌است. برنامه ما این است که در کشور عراق علاوه بر بغداد، دو رایزن دیگر در بصره و اقلیم کردستان اضافه کنیم. در چین دو رایزن دیگر در شانگهای و گوانگجو اضافه کنیم. در کشور اندونزی نیز رایزن اضافه کنیم. در روسیه علاوه‌بر مسکو در سن‌پترزبورگ نیز رایزن بازرگانی داشته باشیم. همچنین برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا پایان سال در ترکمنستان، نیجریه، زیمبابوه، ونزوئلا، مجارستان، لهستان، سوریه و عربستان رایزن بازرگانی مستقر کنیم.
پنج شاخص کلی برای عملکرد رایزنان در نظر گرفته شده که باید در آن خطوط حرکت کنند. اولین شاخص مهم برای ما، توسعه بازار است. یعنی رایزن بایستی بازار کشور هدف را رصد کند و هر ماه به ما گزارش دهد. شاخص دیگر لجستیک است. توسعه حمل‌و‌نقل، چه دریایی و چه هوایی برای ما مهم است. شاخص دیگر مسائل پولی و بانکی است. درشرایط تحریم، تجار و بازرگانان از ما انتظار دارند. شاخص دیگر مشارکت‌های صنعتی است که بحث تجارت‌سازی، توسعه استارت‌آپ‌ها و تولید مشترک نیز برای ما مورد اهمیت است. این شاخص‌های ارزیابی نیز در دولت سیزدهم ایجاد شدند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1105882/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جمعیت با پرداخت پول زیاد نمی‌شود/روشن کردن آتش نفرت کارگران در داستان مالیات/ این آخرین سیلاب نیست!

معامله بزرگ تهران و واشنگتن؟

مبل‌فروش متخلف در اردبیل جریمه شد

خروج بانک‌ها از بنگاهداری سرعت می‌گیرد؟

70 نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان بوشهر برگزار شد

گزارش اقتصادی سفیر ایران در قطر به امیر عبداللهیان

سفیر ایران در قطر با امیرعبداللهیان دیدار کرد

زهرا خوشکام به خاک سپرده شد

نمایش فیلم تئاتر «همیلتون» در خانه هنرمندان

موسیقی در اولویت نیست

هشدار فورد کاپولا درباره آینده آمریکا

کارزار نیم‌همتی کتاب

قهرمانی تکواندو در آسیا

دستمال کاغذی رکوردشکن مسی

برای اسمت بجنگ!

قول ‌شرف؛ یعنی چه؟

چرا اشکان را دوست داریم؟

بزرگ‌ترین مانع صادرات لوازم خانگی ایران

بازار لوازم خانگی در بحران

شکست تحریم با «فولاد نی‏‏‌ریز»

عوارض شهرداری‏‏‌ها مقابل رونق مسکن

سقوط کالای استراتژیک صادراتی ایران

اشتغال 162هزار نفری تهرانی‌ها در سال 1402

فراری، فراری از توربو شارژ

کنایه پوتین به اقدام تعرفه‌ای آمریکا

کانادا تعرفه خودروهای چینی را افزایش می‌دهد

کارنامه تولید و فروش خودرو و قطعه‌ در فروردین

شکستن رکورد واردات ال‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌جی در چین

نفت روسیه همچنان به انگلیس می‌رود

تولید روزانه 3.3میلیون بشکه‌‌‌‌‌ای نفت

خواب روس‌ها برای بازار انرژی چین

نمونه‌‌‌ای از موفقیت سیاست‌‌‌های غیرقیمتی در حوزه‌‌ تخصیص سوخت دیزلی

6 دست‏‌انداز واردکننده‏‌های مواد اولیه شیمیایی

راهبرد ورود بخش خصوصی به نفت و گاز

جنگ ستارگان تمام‌عیار

اجاره‌بهای آپارتمان 100 مترمربعی در اصفهان

بازار - 1403/02/30

چراغ سبز انتخابات آمریکا به طلا

3 توافق جدید طلافروشان با وزارت صمت

چینش ETF بر اساس بیشترین تغییر مالکیت - 1403/02/30

جزر و مد تجارت آبی

بازار سهام - 1403/02/30

مثبت شکننده برای بورس

سهامداران در برزخ

عدلیه - 1403/02/30

بهارستان - 1403/02/30

راهبرد - 1403/02/30

ساختمان سفید - 1403/02/30

روزهای تاریک مشهد

موافقان و مخالفان تفکیک چه می‌گویند؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی